Woensdag 6 Augustus: Werk in uitvoering in Alaska
Door: Twan, Marc, Herman
Blijf op de hoogte en volg Twan, Marc Herman
08 Augustus 2008 | Canada, Ottawa
Omdat Beaver creek niets meer is dan 10 huizen (naar boven afgerond en 6 staan er leeg) besloten we door te rijden naar Tok. Na de grensovergang leek de Alaska Highway beter te worden maar niets bleek minder waar. De weg is een grote bouwput van 42 mile en regelmatig zijn stukken asvalt vervangen door gravel of zelfs door niks. Rij je daar met een camper overheen, dan rammelt het glaswerk de kastjes uit dus voorzichtigheid is hier geboden. Het alaskaans verkeer denkt er echter anders over en haalde ons regelmatig in.
Voor het eerst werden we getrakteerd op het eerste echte wild. Ook hier betekend een auto langs de kant dat er iets te zien is en nu stond er een Moose in de berm.
Vele uren later dan gepland arriveerde we in Tok. We liggen nu 2 dagen voor op ons schema dus we zullen onze planning moeten herzien.
Opmerkingen:
- Men kent Nederland nog steeds alleen van klompen en tulpen. Onze koffie kent men niet.
- Zorgen voor een volle tank blijft hier belangrijk
- Nog steeds geen mobiel bereik.
Gespot wild tot nu toe:
1. Het alaska Boskakkeluutje
2. 10000(-1) Mosquitos
3. Artic Ground Squirrels
4. Moose
5. Bold Eagle
6. Zalm in Blik
7. Een grote Kraai. (Echt GROOT)
09 Augustus 2008 - 06:39
Ferry:
Die -1 Mosquitos hebben jullie zeker op jullie geweten? -
09 Augustus 2008 - 14:24
Angelique:
was die grote zwarte kraai, geen zwarte specht?!!