Zondag 3 en maandag 4 Augustus: We zijn op weg ...
Door: Twan, Marc, Herman
Blijf op de hoogte en volg Twan, Marc Herman
06 Augustus 2008 | Canada, Ottawa
De vliegreis verliep prima, maar de vele uurtjes vliegen, wachten en wakker blijven eisen z'n tol. Uiteindelijk kunnen we na ruim 30 (reis)uren in ons hotel in Whitehorse (Yukon, Canada) naar bed.
Maandagmorgen na een stevig ontbijt werden we opgehaald door ons camperverhuurbedrijf en na 1,5 uur konden we eindelijk op weg. Eerst even boodschappen doen (incl. de broodnodige drank) en dan start de rit naar Skagway. Prachtige rit door het veelzijdige landschap. Tegen de avond zijn we aangekomen bij onze eerste slaapplaats voor de nacht. Dit blijkt trouwens ook een kort nachtje te gaan worden. De ferryboot naar Haines, onze volgende stop, vertrekt om 7:00 uur en we moeten om 5.50 uur aanwezig zijn. Dus vroeg donker in de camper.
Opmerkingen:
- Als er geen koffie-apparaat in de camper zit, is een nieuwe voor (maar) 15 dollar de uitkomst ... en de Hollandse koffie dat daar uitkomt, heerlijk!;
- Nederland blijkt in Alaska meer bekend te zijn dan we dachten. Langs de route ontmoetten we 'Biker Tom' die vanuit het Canadese leger in Leeuwarden gelegerd is geweest en zelfs Tilburg kent. Tevens blijkt de vrouw van de man achter de Ferry-desk uit Waalwijk te komen. "Houdoe" klinkt dan weer vertrouwd;
- Internet en mobiel bellen is nog niet overal voorhanden ... we hebben nog nooit zoveel gecheckt naar "bereik" en "verbindingen";
- Air Canada wil tijdens de vlucht alle informatie ook steeds in het Frans doorgeven wat aardig wat allergische reacties teweeg brengt bij Twan en Marc.
06 Augustus 2008 - 04:02
Herman: